Woningwarmtescan

 

 

 

 

 

 

Aanmelden voor de winteractie 2023/2024 warmtebeeld analyse is weer mogelijk.

Aanmelden kan via onderstaand formulier:

Aanmelden actie woningwarmtebeeld 2023/2024

Hierbij meld ik me aan voor de actie 'woningwarmtebeeld analyse'
Op basis van het aantal aanmeldingen maken we een eerste indeling van de onderzoeken. Via telefoon of mail maken we dan in overleg met u een definitieve afspraak en sturen de factuur voor het onderzoek.


Kopie naar eigen mailadres ?

U kunt nu op onderstaande knop drukken. U krijgt een bevestiging op het scherm. Is er binnen een week geen contact met u opgenomen, neemt u dan zekerheidshalve contact met ons op.

 


 

Wat is een warmtescan

Een goede isolatie van uw woning is een effectieve manier van verduurzamen. Met een infrarood camera brengt een deskundige de warmtelekken van uw woning in beeld en spoort gebreken op zoals ontbrekende isolatie, kieren en lekkages.

 

Waarom warmtebeelden van uw woning

Het is een goed startpunt als u wilt beginnen met het verduurzamen van uw woning. Een warmtescan geeft u duidelijk inzicht in de warmtelekken van uw woning. Tegelijk krijgt u gericht advies over isolatie- en energiebesparende maatregelen in uw huis.

 

Wanneer

Voorwaarde voor een warmtescan is dat het temperatuurverschil tussen binnen en buiten tenminste 10 graden moet zijn om een goed beeld te kunnen krijgen. Alle warmtescans vinden dus plaats in de koude maanden, ’s ochtends vroeg, ’s avonds laat of ’s nachts. Het weer moet verder geschikt zijn: geen regen, geen wind en geen zon. Een grijze dag dus. De woningeigenaar moet thuis zijn. Datum en tijd wordenen  in overleg met u ingepland.

 

Hoe verloopt de scan

Samen met u worden in een uur tijd uw huis geïnspecteerd en worden binnen- en buitenopnames gemaakt. Hiervoor wordt een checklist gebruikt. Op basis daarvan krijgt u een advies over mogelijke isolatie- en andere energiebesparingsmaatregelen. Een scan duurt gemiddeld een klein uur.

 

Weersomstandigheden

Mocht vanwege de buitentemperatuur een goede scan niet mogelijk zijn, dan wordt u tijdig gebeld dat de scan niet kan doorgaan. In onderling overleg plannen we een nieuwe afspraak. Mocht dat niet lukken, dan krijgt u uiteraard uw geld terug en krijgt u voorrang bij de volgende warmtescanactie.

 

Voor wie

Deze actie is vooral geschikt voor woningeigenaren die willen beginnen met het verduurzamen van hun woning. Ook voor jaren-70 en -80 woningen is de scan interessant. Verder is de scan zinvol voor als u advies wilt over zinvolle isolatiemaatregelen.

 

Kosten

De kosten bedragen:

  • Warmtescan BASIS binnen en buitenkant + analyse en uitwerken rapportage €350,00 incl. btw.
  • Warmtescan EXTRA binnen en buitenkant + warmteverliesberekening NTA 8800 op basis van Kadaster gegevens met besparingsanalyse verbetering isolatie uitwerking rapportage €450,00 incl. btw.
  •  Warmtescan TOTAAL binnen en buitenkant + warmteverlies detail berekening incl. berekening nieuw afgifte systeem en uitwerking maatwerkadvies voor gasloze oplossing €575,00 (tekeningen dienen aanwezig te zijn) incl. btw.

 

Belangrijk: duurder dan andere warmtescanacties

Er is bewust gekozen voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

  • Er zijn zeer uitgebreide warmtescans te maken, maar deze zijn voor de professionele en zakelijke markt en ook zeer duur.
  • U kunt ook gratis of zeer goedkope scans laten maken, maar kwaliteit en advies zijn navenant. Vaak worden er dan ook geen scans in de woning gemaakt.
  • Naar onze mening kunt u beter meer betalen en dan een goede analyse van een betrouwbare partij krijgen.

 

Samenwerking met ervaren, deskundige en onafhankelijke bureau’s

Wij maken daarom gebruik van de diensten van ervaren en deskundige partners. Zij hebben de apparatuur, de kennis en de ervaring om goede warmtebeelden te maken én om op basis daarvan gerichte adviezen te geven.

 

De coöperatie ondersteunen

De actie wordt georganiseerd door een burgercoöperatie, een vrijwilligersstichting zonder winstoogmerk. Extra steun is altijd welkom. U kunt als u dat wilt de coöperatie tegelijk ondersteunen als abonnee.

 

Wijk- en buurtanalyse

Uw gegevens en scans blijven vertrouwelijk. Wel vragen wij u of u het goed vindt dat wij de analyses geanonimiseerd gebruiken voor wijk- en buurtanalyses. We kunnen dan veelvoorkomende gebreken in een wijk of buurt dan gericht aanpakken. Bij de vorige scanacties is dat ook gedaan en in enkele gevallen is toen een collectieve wijkacties gestart.

 

Aanmelden voor winteractie 2023/2024

De actie loopt van december tot en met januari of februari. Gezien de beperkte capaciteit geldt vol is vol. Inschrijven op de Woning Warmtescan Actie 2023/2024 is al mogelijk via het aanmeldformulier. U krijgt na inzending meer informatie onder andere over de mogelijke data en de betaling.

 

Nadere informatie?

Wij hopen dat bovenstaande informatie duidelijk is, maar u kunt altijd bellen of mailen voor een nadere toelichting. Ook kunt u meer informatie nalezen op   https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen/warmtebeelden/ .